Bachelor gehaald? Wel of geen Master doen?

Je bent goed bezig en het einde van je bachelor komt in zicht. Wat ga je doen? Aan de ene kant bereik je een mooie mijlpaal waar je al jaren naar toe werkt, aan de andere kant lonkt die master toch ook wel. Wil je al gaan werken of misschien toch nog even van het studentenleven genieten? Maar ja, corona maakt het er ook weer niet makkelijker op. Best wel een dilemma waar je antwoord op probeert te vinden.

Wij spreken veel studenten die in deze fase terecht zijn gekomen. Uiteraard vinden wij dat iedereen het maximale uit zichzelf moet halen en daarom stimuleren we om de master wel te halen. De weg ernaartoe kan echter verschillend zijn.

In de huidige (corona)tijd merken we dat studenten veel meer behoefte hebben aan interactie omdat de onderwijsinstellingen alleen nog maar op afstand les geven. Hierdoor overwegen meer en meer studenten om te gaan werken en daarnaast in deeltijd door te studeren. Het grote voordeel hiervan is dat je de opgedane kennis en kunde alvast in de praktijk kunt brengen en hetgeen wat je nieuw leert, meteen kunt toepassen. In combinatie met een traineeship heb je een mooie balans in je ontwikkeling op werkgebied, competenties en inhoudelijke studie.

Bij OrangeOnly is dit alles goed uitvoerbaar omdat wij de ontwikkeling van onze medewerkers altijd centraal stellen. Of je nu eerst wilt wennen aan het werkende leven of dat je al snel wilt doorstuderen; alles is bespreekbaar. Bij ons is het mogelijk om fulltime te werken en in de avonduren te studeren of bijvoorbeeld 32 uren per week te werken en één dag per week te studeren. De mogelijkheden zijn legio. Uiteraard hebben wij veel ervaring op dit vlak en kunnen we je goed helpen met het maken van je afwegingen.

Keertje sparren?

You only fail when you stop trying
Join us